Teoksen sijainti

Anna Harha mobiiliapplikaation johdattaa sinut paikalle

Kiinnitys

Ida Koitila

Teos Kiinnitys koostuu irti repeytyneestä köydestä, joka on aikoinaan pitänyt laivaa kiinni laiturissa. Köyteen on tarrautunut satoja hiuslettejä, jotka kiinnittävät köyteen myös oranssin pelastusliivin. Pelastusliivin rintaan on kirjailtu palava sydän. Sydämen keskellä on orjantappurakruunu, joka saa sen vuotamaan verta.

Letti on tapa kiinnittää, järjestää ja hallita hallitsematonta. Köyden toinen pää on purkautumaisillaan ja toinen on taivutettu muodostamaan hirttosilmukan. Teoksen keskeinen teema on kontrollin ja vapauden tasapaino, joka liittyy niin metafyysiseen todellisuuteen kuin uskontoonkin.

Köysi, tekohiukset, kirjonta, teräs.

Koko L: 30 cm K: 28 cm P: 560 cm

Kuvat: Sandra Kantanen

Yhdistelemällä erilaisia kuvallisia kieliä, tekniikoita ja materiaaleja Koitila luo monitulkintaisia tarinoita, jotka risteilevät arkisen ja erikoisen, henkilökohtaisen ja julkisen, pienen ja suuren välimaastossa. Keskeisiä teemoja ovat ihmisen biologinen, älyllinen ja kulttuurinen evoluutio sekä metafyysiset ja uskonnolliset ilmiöt.

Ida Koitila (s.1983 Borås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Hangossa. Kuvataideakatemiassa, Helsingissä suoritetun maisteritutkinnon jälkeen hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Koitilan viimeisin yksityisnäyttely Extensions nähtiin Sinnessä, Helsingissä, 2019. Tällä hetkellä hän työstää julkista taideteosta Karjaan kulttuurikeskus Uusi Fokukseen. Hän on myös neljättä vuotta mukana veistospuistossa Skulptur i Pilane teoksella Earth (2017). Teos on nykyään myös Pilane Heritage Museumin omistuksessa.

© Coastline Sculpture Project